Investitorii au început să-şi marcheze profitul la Oltchim Vâlcea

Autor: Radu Bostan 08.10.2015

Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) erau ieri în scădere cu 3%, acesta fiind primul declin după ce în cele cinci zile anterioare compania a crescut pe bursă neîntrerupt cu variaţia zilnică maximă, dublându-şi capitalizarea.

Prima scădere de după ridicarea suspendării asupra acţiunilor Oltchim, aflată în insolvenţă, a avut loc pe fondul celui mai mare rulaj cu titlurile combinatului chimic, de 0,8 milioane de lei, de trei ori mai mare decât lichiditatea cumulată a acţiunilor în cele cinci zile anterioare. Oltchim a fost oprită de la tranzacţionare pe 30 ianuarie 2013, când a intrat în insolvenţă, şi „deblocată“ săptămâna trecută, după ce ultimele contestaţii la planul de reorganizare au fost respinse.

Combinatul mai are însă cale lungă până va ieşi din insolvenţă, cu datorii rămase de circa un miliard de lei. Scenariul principal de redresare a companiei este vânzarea către un investitor strategic, care să stingă datoriile şi să-şi asume şi investiţii suplimentare de zeci de milioane de euro pentru a reduce amprenta asupra mediului.