Preţurile cerute de proprietarii apartamentelor din Bucureşti au crescut cu 1,5% în T3

Autor: Emil Popescu 08.10.2015

"Pe segmente de piaţă, preţurile solicitate pentru apartamentele din zona mediu şi premium s-au menţinut relativ stabile, în timp ce pretenţiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud şi vest au crescut cu 3,74%. De altfel, în luna septembrie s-a înregistrat cel mai mare preţ mediu solicitat pentru apartamentele din zonele mărginaşe în ultimele opt luni: 51.500 de euro", se arată într-un comunicat al HomeFinders.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, compania remarcă o evoluţie diferită a preţurilor solicitate în ultimele trei luni pe cele două segmente de piaţă. Preţul mediu solicitat pentru apartamentele din zonele centrale, semicentrale şi de nord ale Capitalei au consemnat o creştere de 1,6% şi s-au stabilizat în jurul valorii de 67.450 de euro, în timp ce preţurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe au înregistrat o scădere de 2% şi se situează în jurul valorii de 50.830 de euro.

"Şi parcursul preţurilor solicitate pe durata ultimelor trei luni a fost diferit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în al treilea trimestru din 2014, preţurile solicitate au cunoscut o scădere în iulie, pentru ca mai apoi să crească în august şi să scadă în septembrie, anul acesta evoluţia a fost una opusă: preţurile solicitate au crescut în iulie, au scăzut în luna august şi au crescut din nou în luna septembrie", mai spun consultanţii imobiliari.

O creştere semnificativă faţă de trimestrul al treilea din 2014 o înregistrează numărul de oferte scoase la vânzare de către proprietari, pe ambele segmente de piaţă. Numărul total de oferte de apartamente scoase pe piaţă în ultimele trei luni este de 10.265, cu 47,6% mai mare comparativ cu volumul de oferte din aceeaşi perioadă a anului trecut şi similar cu numărul de oferte înregistrat în al doilea trimestru din 2015.