Un pensionar miliardar american, de 75 de ani, este pe cale să preia Formula 1, pentru 8,5 miliarde de dolari. “Imi place de el, este unul de-al nostru”, spune actualul proprietar ar circuitului, care are 84 de ani

Autor: Alexandru Nanu 11.10.2015

Vânzarea F1 se apropie de linia de sosire, consorţiul US-Qatari este pe cale să ofere 8,5 miliarde de dolari pentru a o achiziţiona, scrie Financial Times.

Formula 1 este o întrecere automobilistică care se organizează anual sub forma a două campionate mondiale, care au loc în paralel, ambele fiind patronate de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA)

Stephen Ross, proprietarul de 75 de ani a echipei de fotbal Miami Dolphin, care conduce consorţiul, şi CVC, grupul care detine 35,5% din F1, au bătut palma pentru un posibil acord, au declarat două persoane apropiate negocierilor.

O schimbare de proprietate a F1 s-a dovedit complicată în trecut, din cauza structurii de afaceri a companiei. Discuţii anterioare cu CVC pentru a vinde F1-a lungul anilor au eşuat, la fel ca încercările de a lista compania public.

CVC şi reprezentanţii domnului Ross au refuzat sa comenteze. "Nu există nici o afacere, strângere de mână sau în caz contrar,", a declarat o persoană apropiată de grupul cu capital privat.

Investitorii minoritari F1, Waddell & Reed, Norges Bank Investment Management şi BlackRock, nu au dat un răspuns în legătură cu această ştire.

Bernie Ecclestone, în vârstă de 84 de ani, directorul executiv al F1, a declarat că l-a întâlnit pe Ross, weekend-ul trecut înainte de jocul  Miami Dolphins "pe stadionul Wembley împotriva New York Jets.