Un dezvoltator israelian reia construcţia unui proiect rezidenţial de peste 1.000 de apartamente în Ghencea

Autor: Andreea Neferu 12.10.2015

Dezvoltatorul israelian Dimri International, care a cumpărat înainte de criză mai multe terenuri pe plan local, în Bucureşti şi Ploieşti, unde voia sa construiască proiecte rezidenţiale, a reluat planurile de extindere, anunţând că va construi un ansamblu de 1.045 de locuinţe în zona Ghencea din Capitală.

Proiectul va cuprinde 11 blocuri cu câte 95 de apartamente, primul dintre blocuri, care este aproape finalizat, urmând să fie pus la vânzare în cadrul Târgului Imobiliar Naţional tIMOn, ce va avea loc săptămâna viitoare în Bucureşti.

Ansamblul rezidenţial din Prelungirea Ghencea poartă numele de Dimri West Towers, în condiţiile în care înainte de criză se numea Dimri Ghencea Allegro. Reprezentanţii companiei nu au precizat valoarea investiţiei în acest complex de peste 1.000 de apartamente.

Dimri a intrat pe plan local în 2006 şi a cumpărat cu circa 20 de milioane de euro patru loturi de teren în Bucureşti şi Ploieşti, cu o suprafaţă totală de 21 de hectare, potrivit datelor ZF.

Alţi dezvoltatori israelieni de proiecte rezidenţiale pe plan local sunt Shikun & Binui (dezvoltatorul City Point), respectiv Gindi (dezvoltatorul GVi Town)