BERD analizează acordarea unui împrumut de 8 mil. euro companiei Sonaca, pentru o fabrică în România

Autor: Anca Dumitrescu 12.10.2015

Valoarea totală a proiectului, care va fi realizat în doi ani, este de 15,7 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Costurile includ terenul, construcţia fabricii, echipamentele şi dezvoltarea unor noi produse.

"Noua fabrică din România va creşte capacitatea Sonaca de a aproviziona marii producători de avioane cu componente pntru aripile aeronavelor", potrivit BERD.

Proiectul va contribui la introducerea de noi tehnologii care vor necesita transferul de competenţe pentru adoptarea standardelor şi proceselor. Compania va pregăti personalul pentru utilizarea celor mai noi tehnologii, în vederea producerii unor materiale compozite de calitate ridicată, iar acest fapt va duce la dezvoltarea sustenabilă a industriei aerospaţiale din România.

În raportul financiar din 2014, grupul a anunţat că "va construi o nouă fabrică, în România, pentru producţia de părţi componente şi de asamblare a lamelelor pentru modelul A320, ca răspuns la creşterea producţiei anunţată de Airbus".

În 2015, Sonaca a înfiinţat o subsidiară în România, Sonaca Aerospace Transilvania.

Sonaca este compania mamă a Sonaca Group şi este înregistrată în Belgia. Sonaca Group este furnizor major de componente pentru marii prooducători de avioane şi deţine fabrici în Belgia, Brazilia, Canada, China şi România.