Şeful Poştei - preşedinte ANCOM? Ce spune ministrul Sorin Grindeanu

Autor: Adrian Seceleanu 13.10.2015

Ministrul societăţii informaţionale Sorin Grindeanu a evitat să confirme nominalizarea de către Guvern a lui Alexandru Petrescu - directorul general al Poştei Române - pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), afirmând totuşi că situaţia s-ar putea clarifica în perioada “imediat următoare”.

Mai exact, întrebat de ZF dacă Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) a identificat un succesor pentru şefia Poştei - companie al cărei proprietar este MSI, Sorin Grindeanu a răspuns: “Eu nu ştiu (ca Alexandru Petrescu – n. red.) să se fi dus deja (la ANCOM - n. red.). Haideţi să vedem ceea ce se va întâmpla, este o întreagă procedură, dacă acest lucru se va întâmpla probabil că o să ştim în perioada imediat următoare”.

ZF a scris în ediţia din 3 septembrie că Guvernul României l-a nominalizat pe Alexandru Petrescu pentru funcţia de preşedinte al ANCOM, în locul lui Cătălin Marinescu, preşedinte al ANCOM din anul 2009, al cărui mandat de şase ani în fruntea instituţiei care supravegheaza o piaţă de peste 3 miliarde de euro pe an a expirat la 1 aprilie.

Prin schimbările succesive ale legislaţiei de funcţionare ale autorităţii, numirea unui nou şef al ANCOM se poate realiza acum doar la propunerea Guvernului, dacă nominalizarea este agreată şi de preşedintele României. În prezent, propunerea de numire a lui Petrescu s-ar afla la Palatul Cotroceni.