Şeful Allview: Piaţa a încetinit în raport cu 2014, dar vom creşte cu peste 10%

Autor: Oana Stupinean 14.10.2015

Compania braşoveană Visual Fan (Allview), care după şapte ani de zile de la intrarea pe piaţa de telefoane mobile a ajuns al doilea jucător de pe piaţa locală de profil după gigantul sud-coreean Samsung, estimează că va înregistra în acest an o creştere a veniturilor de peste 10% în raport cu anul 2014.

„Anul trecut am înregis­trat o dublare a cifrei de afaceri, un avans cu mult superior ni­ve­lu­lui de creştere al pie­ţei, datorat lansărilor de produse, cât şi parteneriatelor pe care le-am dez­voltat cu operatorii şi distribuitorii din Ro­mânia şi din străinătate. Pentru 2015, esti­măm o creştere procentuală de două ci­fre a businessului, care s-a ridicat anul tre­cut la o valoare de peste 62 de milioa­ne de euro“, a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, director general şi proprietar al Visual Fan.

Allview a înregistrat anul trecut afaceri de 276,1 mil. lei (62 mil. euro) - mai mult decât dublu în raport cu anul 2013, pe fondul exploziei înregistrate de vânzările de smartphone-uri şi tablete atât pe piaţa locală, cât şi în străinătate.