Wizz Air introduce din iulie patru noi curse aeriene de pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Autori: Szasz Jutka , Vasile Măgrădean 15.10.2015

Vicepreşedintele executiv al Wizz Air, John Stephenson, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că din iulie 2016 vor fi lansate patru noi zboruri externe.

"Din luna iulie 2016 vor fi lansate patru noi zboruri operate pe Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» şi vom extinde flota de aeronave a Wizz Air de la Cluj-Napoca cu cea de-a cincea aeronavă de tip Airbus A320. Aceste noi curse vor avea ca destinaţii Alicante (Spania), Berlin (Germania), Billund (Danemarca) şi Doncaster Sheffield (Marea Britanie). Clujul a fost o poveste de succes pentru Wizz Air şi am reuşit să creştem traficul cu 42 la sută din ianuarie şi până în prezent. Cu noua aeronavă plasată pe aeroportul clujean vom ajunge la 17 aeronave în România”, a spus Stephenson.

El a afirmat că, prin adăugarea celei de-a cincea aeronave pe aeroportul clujean, compania a venit în întâmpinarea cererii clienţilor, baza de aici oferind curse spre 27 de destinaţii din 11 ţări.

"În primele nouă luni ale anului 2015, traficul Wizz Air a crescut, pentru rutele din România, cu 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a adăugat vicepreşedintele Wizz Air.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că noua aeronavă a Wizz Air va oferi noi oportunităţi de călătorie pentru pasageri.

"Traficul de pasageri pe care îl vom avea în acest an a depăşit prognozele noastre. Estimăm 1.400.000 de pasageri, cifra finală urmând să fie 1.480.000 de pasageri. În anul 2020, aeroportul clujean ar putea ajunge la peste 2,2 milioane de pasageri. De aceea, pentru noi, extinderea pistei la 3.500 de metri este foarte importantă", a spus Ciceo.