O firmă din Arad ajunge cel mai mare petrolist independent după ce creşte de 55 de ori în cinci ani

Autor: Roxana Petrescu 16.10.2015

Smart Diesel se îndreaptă spre afaceri de 545 mil. lei din vânzarea de motorină către flotele marilor transportatori.

În 2010, Smart Diesel, o com­pa­nie din Arad deţinută de câţiva oa­meni de afaceri puţin cu­nos­cuţi, avea un business de 9,7 mi­lioa­ne de lei. Anul aces­ta se îndreaptă spre 545 mil. lei, Smart Diesel activând pe o nişă a pieţei petroliere, un domeniu de aproape 10 miliarde de euro: alimen­tarea marilor flote auto.

„Cifra de afaceri înregistrată în primul semestru al acestui an a fost de 237,78 milioane de lei, cu 18% peste cifra de afaceri realizată anul trecut, pen­tru aceeaşi perioadă. În ceea ce pri­veşte profitul net, creşterea a fost de 11% faţă de primul semestru al anului 2014“, spun reprezentanţii Smart Diesel.

Smart Diesel devine astfel cel mai mare benzinar particular din România dacă se iau în considerare firmele care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Cel mai mare acţionar al acestei fir­me este o altă companie, Transport Service Group, dar şi mai multe per­soane fizice, Daniel Imbre, Ovidiu Ioan Andrieş, Petru Fărcaş, unele dintre ele regăsindu-se şi în acţiona­riatul Trans­port Service Group.