Şeful producătorului de pompe Grundfos, cu afaceri de peste 3 mld. euro: Businessul din România creşte de două ori mai repede faţă de media grupului

Autor: Andreea Neferu 22.10.2015

Mads Nipper, CEO al gru­pului danez Grundfos, unul dintre cei mai mari producători de pompe din lume, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde de euro, spune că economia ro­mâ­nească a reuşit în ultima perioadă să crească într-un ritm mult mai alert decât alte pieţe din Europa, motiv pen­tru care şi po­tenţialul pieţei este unul im­portant.

„Atât anul tre­cut, cât şi în 2015 România a reuşit să înregistreze o creş­tere economică supe­rioară altor ţări. Po­ten­ţialul este evident, ţara are toate şansele să înregistreze un avans chiar şi mai mare”, a spus Nipper, aflat într-o scurtă vizită în Bucureşti.

Nipper (49 de ani) a preluat anul trecut condu­cerea grupului Grundfos după ce anterior a lucrat timp de peste 20 de ani în cadrul produ­cătorului danez de jucării Lego, ocupând diverse funcţii, printre care şi cele de membru al consiliului de administaţie sau director de marketing. El a mai vizitat România atunci când lucra pentru Lego.