ZF Who’s who in business România. Astăzi, Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group

Autor: Andreea Neferu 23.10.2015

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele conţin informaţii care vor sta la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care va apărea pe piaţă în această toamnă.

Antreprenorul ieşean Iulian Dascălu (46 de ani) controlează Iulius Group, unul dintre cei mai puternici jucători locali din industria românească de centre comerciale şi birouri.

El este licenţiat în finanţe-contabilitate în cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi, respectiv economie şi administrarea afacerilor în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Dascălu a fost unul dintre primii investitori în malluri din România. În 2000, când a deschis Iulius Mall la Iaşi, în România mai funcţiona doar proiectul Bucureşti Mall al companiei turceşti Anchor Grup. La un deceniu şi jumătate distanţă, Iulius Group controlează patru centre comerciale sub brandul Iulius, la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava, precum şi ansamblul multifuncţional Palas Iaşi. De asemenea, în Cluj şi Iaşi grupul lui Dascălu a construit peste 58.000 de metri pătraţi de birouri, având alţi 15.000 de metri pătraţi în construcţie. Veniturile din chirii ale grupului Iulius s-au ridicat anul trecut la circa 65 de milioane de euro, potrivit unor declaraţii recente ale lui Dascălu, iar pentru anul acesta antreprenorul ieşean se aşteaptă ca acestea să crească cu 5%. În primul semestru al acestui an veniturile din chirii ale grupului s-au ridicat la 34 de milioane de euro. Recent, Dascălu a anunţat că va construi la Timişoara un proiect multifuncţional de 220 milioane de euro în jurul mallului Iulius din oraşul bănăţean. Proiectul va include şi cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje.