Dezvoltatorii imobiliari din Bucureşti pun pe masă locuinţe de un miliard de euro. „Jumătate din cei care vin la vizionări devin clienţi efectivi“

Autor: Andreea Neferu 23.10.2015

Fenomenul caselor cumpărate de pe machetele dezvoltatorilor, care a marcat piaţa locuinţelor în anii de boom, şi-a făcut din nou apariţia în ultima perioadă, în contextul în care sectorul rezidenţial a cunoscut o efervescenţă anul acesta, iar preţurile s-au stabilizat.

Circa 20.000 de locuinţe noi cu o valoare totală de piaţă de peste un miliard de euro sunt scoase la vânzare la târgul imobiliar tIMOn, dintre care cel puţin 15% sunt unităţi în proiecte rezi­denţiale proaspăt lansate şi a căror construcţie abia a început.

În timp ce unii dintre vizitatorii târgului tIMOn, ce a debutat ieri în Piaţa Constituţiei din Capitală, susţin că nu ar cumpăra niciodată o locuinţă doar din stadiul de proiect, alţii afirmă că pot obţine un discount prin achiziţia unei locuinţe „pe machetă“, motiv pentru care sunt dispuşi să achiziţioneze un apartament fără a-l viziona înainte.

„M-am mai gândit în ultimii ani să cumpăr un apartament, dar nu erau prea multe oferte. Caut ceva aproape de metrou, nu contează în ce zonă, dar mi-aş dori un apartament de două camere care să se încadreze la Prima casă. Sunt multe proiecte din ce am apucat să văd (la târg – n.red.), dar multe sunt pe hârtie şi nu prea sunt dispusă să cumpăr ceva înainte să-l văd cu ochii mei. Nu mă presează nimeni să mă grăbesc cu achiziţia“, spune Alexandra D., 29 de ani, ofiţer de credite.