Senatorul Andrei Volosevici este candidatul PNL la Primăria Ploieşti

Autor: Daciana Ilie 30.10.2015

Senatorul Andrei Volosevici, care a deţinut funcţia de primar al municipiului Ploieşti între anii 2008-2012 şi care se află la primul mandat de parlamentar, va fi candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti la alegerile locale din vara anului viitor, au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, copreşedinţii PNL Prahova, deputatul George Ionescu şi senatorul Ion Luchian, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anterior, trei membri ai PNL Prahova îşi anunţaseră intenţia de a intra în cursa internă pentru a deveni candidatul susţinut de partid la alegerile locale viitoare. Aceştia erau fostul primar Andrei Volosevici, consilierul judeţean Marius Fenichiu şi medicul Dan Oprea, chirurgul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti care a reclamat public subfinanţarea spitalului, vorbind în presă despre neregulile din sistemul sanitar şi despre faptul că medicii nu au materiale sanitare ca să îşi poată trata pacienţii.

Copreşedintele PNL Prahova George Ionescu a precizat, vineri, că, între timp, medicul Dan Oprea şi Marius Fenichiu au renunţat, astfel încât pentru a stabili candidatul la Primăria Ploieşti nu se va mai face un sondaj.

"În octombrie am fost chemaţi la Bucureşti şi ni s-a spus că firma care va face sondaj în Prahova este CSOP. (…) Domnul doctor Oprea, unul din candidaţi, s-a retras din motive personale, rămânând doar Andrei Volosevici şi Marius Fenichiu în cursa internă. Vinerea trecută trebuia să mergem la Bucureşti să semnăm contractul pentru sondaj, iar Marius Fenichiu a spus că nu poate să susţină financiar acest sondaj şi, mai mult decât atât, nici nu prea are încredere în acest sondaj. Dacă plecăm de la aceste prezumţii şi nu avem încredere chiar în nimeni, a trebuit să apelăm la forurile de conducere ale judeţului, în speţă Biroul Judeţean şi Comitetul Judeţean Executiv, care au spus că menţinem deciziile conform cărora candidaţii trebuie să plătească sondajul, iar în condiţiile în care domnul Fenichiu nu a vrut şi cred că nici nu a putut să susţină acest sondaj, s-a luat decizia ca Andrei Volosevici să fie candidatul nostru la Primăria municipiului Ploieşti", a spus copreşedintele PNL Prahova George Ionescu.

El a precizat că organizaţia judeţeană a PNL nu a dispus de fondurile necesare realizării cercetării sociologice care să măsoare notorietatea celor doi candidaţi, dar că partidul va plăti în primăvara viitoare un sondaj prin care va măsura poziţionarea candidatului PNL faţă de cei ai altor formaţiuni politice.

Andrei Volosevici este de profesie avocat şi a câştigat alegerile pentru Primăria Ploieşti în anul 2008, candidând din partea PDL. El a candidat pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din 2012, însă a pierdut cu o diferenţă de aproximativ 1.500 de voturi în favoarea candidatului PSD Iulian Bădescu. Ulterior, Volosevici a candidat într-un colegiu din Ploieşti pentru Senat, a părăsit PDL şi s-a înscris în PMP, formaţiune politică din care a plecat pentru a se înscrie în PNL.

În luna martie a acestui an, primarul ales în 2012, Iulian Bădescu, a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie, iar apoi a demisionat din funcţia de primar şi din PSD, partid în care deţinea preşedinţia organizaţiei municipale Ploieşti.

PNL este primul partid care anunţă oficial numele candidatului pentru Primăria Ploieşti. Anterior, senatorul PSD Daniel Savu şi-a anunţat decizia de a candida pentru Primăria Ploieşti, însă partidul din care acesta face parte nu a anunţat oficial că Savu este candidatul PSD Prahova pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.