Cea mai neagră noapte: O femeie văduvă, angajată la negru la Colectiv cu 100 de lei pe zi, a murit în incendiu şi a lăsat în urmă 5 copii

Autor: Andreea Tobias 01.11.2015

Potrivit Digi Tv, printre cei care au murit în incendiul de vineri seară, soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200, se numără şi una dintre angajatele care se ocupau de curăţenia localului.

Familia acesteia a declarat că era angajată la negru şi că primea 100 de lei pe zi, iar vineri seară a mers la muncă în locul unei alte colege.

"Erau mai multe fete pe care le trimitea cu rândul. Şi ea se număra printre ele. În acea zi, nu trebuia să fie ea. Colega ei a sunat-o şi i-a spus: "Te rog frumos, poţi să îmi faci în loc, că eu mă simt foarte rău?" Şi atunci ea a mers”, au spus membri ai familiei văduvei, în urma căreia au rămas cinci copii minori.

"A preferat pentru un milion să meargă acolo pentru că este prea amărâtă. Vă daţi seama: soţul decedat, o mamă decedată, un tată paralizat la pat şi cinci copii. Avea 38 de ani. Şi copiii minori toţi. Cei mai mici sunt în vârstă de 11 ani, gemeni”.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 au fost internate în spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind liberă.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.