Kaufland mai deschide trei hipermarketuri şi încheie anul cu cinci magazine noi

Autor: Cristina Rosca 02.11.2015
Retailerul german Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri de 1,8 mld. euro anul trecut, va mai deschide până la finalul anului încă trei magazine pe lângă cele două deja inaugurate în 2015.
 
„Până la sfârşitul acestui an urmează să mai deschidem trei magazine, la Timişoara, Brăila şi Arad“, spun reprezentanţii Kaufland. De la începutul anului au fost deschise unităţi la Constanţa şi Sibiu. Compania va încheia 2015 cu 107 unităţi, sub ţinta propusă. La începutul anului nemţii au anunţat că vor inaugura 7-9 unităţi în 2015. Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF privind motivele care stau în spatele deciziei de a frâna expansiunea. Anul trecut, spre exemplu, au fost deschise 13 unităţi.
 
Investiţia într-un magazin Kaufland variază între 7 şi 10 milioane de euro cu tot cu teren. Suma variază în funcţie de calitatea terenului şi de suprafaţa magazinului ce urmează a fi construit. Astfel, Kaufland va investi în acest an în expansiunea din România 35-50 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.