Un start-up online care intermediază servicii de curăţenie şi reparaţii a fost evaluat la 500 mil. dolari

Autor: Ioana Nita 03.11.2015

Start-up-ul american Handy, care le permite utilizatorilor platformei online cu acelaşi nume să găsească o persoană care să le facă curăţenie în casă sau diferite reparaţii, a obţinut o nouă finanţare de 50 milioane de dolari, compania fiind evaluată acum la circa 500 milioane de dolari, potrivit presei internaţionale. 

Noua rundă de finanţare a fost condusă de Fidelity Management, ceilalţi participanţi fiind investitorii „vechi“ TPG Ventures, General Catalyst, Highland Capital şi Revolution Growth. Astfel, în prezent valoarea investiţiilor primite de Handy se ridică la aproape 111 mil. dolari, potrivit Techcrunch. Start-up-ul Handy, înfiinţat în 2012 în New York, este acum prezent în 28 de oraşe din SUA şi colaborează cu 10.000 de contractori independenţi.

De la lansarea platformei în 2012 şi până în iunie anul acesta, Handy a intermediat un milion de programări pentru serviciile de curăţenie şi reparaţii. Pe piaţa de profil din Europa operează start-up-ul sprijinit de incubatorul german Rocket Internet, Helpling, care a achiziţionat anul acesta platforma Hassle.