Prima demitere de după tragedia de la Colectiv: Şeful ANPC, demis de Ponta

Autor: Andreea Unturica 03.11.2015

”Am aflat în direct că am fost demis. Este o surpiză şi pentru mine. Acum dacă Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă ţară, ne asumăm şi această e vină...Eu nu cred că ANPC este vinovată”, a spus Dunca.

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordanţe de preţuri în local.

El a spus că inspectorii ANPC au mers la faţa locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o ”invitaţie” pentru reprezentanţii legali ai localului.

”Vineri trebuia să se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, ştampila unităţii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator”, a declarat Marius Dunca, precizând că aceasta este procedura în cazul în care echipele de control nu îi găsesc pe reprezentanţii firmelor.

”Noi nici nu am avut când să îl controlăm (localul-n.r.). Nu pot să încalc legile, nu pot să încalc procedura”, a adăugat şeful demis al ANPC.

Întrebat dacă regretă ceva din activitatea sa, Dunca a spus că a făcut ”tot ce i-a stat în putinţă şi tot ce i-a permis legislaţia ca să apere consumatorii”.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a decis, marţi seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Potrivit aceloraşi surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Pandelică este secretar de stat în Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat în aceeaşi instituţie. Fost consilier local, Bogdan Pandelică a fost vicepreşedinte al ANPC din mai 2012 până în august 2013.

De asemenea, potrivit CV-ului său, Bogdan Pandelică a fost director general al Erste Automobile Piteşti între anii 2004 - 2009, director comercial la Romlux SA Târgovişte, între anii 2000 - 2001, apoi a fost consultant management la Mentor Traiding Piteşti între anii 2001 - 2009.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Guvernului peste 13.000 de oameni protestează cerând demisiile primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta.