Microsoft Summit 2015: Orice companie este acum o companie de tehnologie

Autor: Adrian Seceleanu 05.11.2015

Toate companiile sunt de acum companii de teh­no­logie, indiferent de obiectul lor de activitate, în con­tex­tul în care IT-ul şi comunicaţiile vor juca un rol din ce în ce mai mare în economie, a declarat spus Oldrich Prik­lenk, reprezentantul companiei de analiză Gartner pen­tru Cehia, Slovacia şi România în cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de business şi tehnologie de pe plan local, care a debutat ieri la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

„Acum fiecare buget este un buget de IT, fiecare com­panie este o companie de teh­no­logie, fiecare depar­ta­ment este un start-up hi-tech, iar fiecare manager este un ma­nager de tehnologie. Până în 2017 un sfert dintre com­pa­nii nu vor mai fi competitive pen­tru că nu vor fi ca­pabile să ad­ministreze procesele de trans­formare di­gi­tală“, a de­clarat Priklenk.

Soluţiile adap­tate pen­tru echi­pa­mentele mobile (smartphone, tabletă etc.) şi utilizarea plat­formelor de tip cloud - care înainte erau considerate opţionale de către companii atunci când lansau produse sau servicii au devenit acum obligatorii, a mai spus el.

„Tehnologia este un catalizator al creşterii econo­mice care îmbunătăţeşte colaborarea, creşte produc­tivi­tatea şi inspiră idei noi care alimentează inovaţia şi com­peti­tivitatea. Tehnologia permite şi îmbunătăţirea trans­pa­renţei şi a eficienţei în sectorul public şi privat“, a spus şi Don Grantham, preşedintele Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est.