Un producător de mezeluri şi conserve din Vaslui vrea 130 de milioane de lei în 2017

Autor: Cristina Roşca 05.11.2015

Producătorul de mezeluri şi conserve din carne Vascar (Vaslui), care deţine de asemenea operaţiuni proprii de retail, respectiv o reţea de 20 de unităţi, spune că vrea să continue expansiunea cu circa cinci unităţi anual, unul dintre următoarele oraşe vizate fiind chiar Capitala.

Potrivit ultimelor da­te ZF. compania Vascar este deţinută de familia Ciu­burciu. Compania es­ti­mea­ză pentru acest an un busi­ness de 65 mil. euro şi crede că la finalul anului 2017 îşi va dubla rezultatul. „Avem 20 de magazine pro­prii şi pro­pria echipă de vânzări în re­giunea Moldovei, dar suntem prezenţi în peste 10.000 de magazine din Ro­mâ­nia, in­clusiv IKA (reţele străine, n.red.), cu ga­mele de converve şi mezeluri. O parte din produsele Vascar merge că­tre export“, spune Vlad Ciuburciu, di­rec­torul de marketing al Vascar.

Compania Vascar produce meze­luri (salamuri, salamuri crud-uscate, spe­cialităţi, crenvurşti, parizere), dar şi con­serve din carne (pa­te, carne la cutie, mân­care la cutie). Pro­du­sele sunt comercia­li­za­te la nivel naţional sub bran­du­rile proprii Vas­car şi Mol­dova în bucate. Pro­ducţia pro­prie este com­pletată de mărci private.

„Aproximativ 65% din business este generat de mezeluri. Avem o sin­gu­ră unitate de producţie cu peste 300 de salariaţi, situată în Vaslui, şi în momentul actual capacita­tea de producţie ne permite dublarea cifrei de afaceri.“ Anul trecut, Vascar a avut un business de 60 mil. lei.