Producător de tâmplărie din Piatra-Neamţ: Cea mai mare provocare anul acesta a fost găsirea de personal calificat. Va fi o problemă din ce în ce mai mare şi în viitor

Autor: Andreea Neferu 06.11.2015
Producătorul de tâm­plă­rie ADF Prod din Piatra-Neamţ, controlat de Luca Dumitru, esti­mează că piaţa pe care activează a înregistrat anul acesta o creştere de 8-10%, în contextul în care şi sectorul rezidenţial a consemnat un reviriment.
 
„Piaţa locală a construcţiilor a crescut în 2015, iar pentru anii viitori cel mai probabil vor exista creşteri mo­derate, ceea ce va implica şi avansul pieţei de tâm­plărie“, spune Florin Luca, direc­tor executiv al ADF.
 
Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 20,6 milioane de lei (4,6 milioane de euro), iar pentru 2015 estimările arată un avans de circa 30%, „susţinut atât de creşterea volumelor pe piaţa inter­nă, cât şi de export“, potrivit re­prezentantului companiei. De altfel, livrările pe pieţe externe ge­ne­rează 35% din totalul rulaju­lui ADF Prod, principalele state în care compania exportă fiind Italia, Franţa, Belgia şi Austria. „Pentru anul care urmează urmărim men­ţi­nerea ponderii de 35% a expor­tu­rilor în totalul cifrei de afaceri. În viziunea ADF, expunerea echili­bra­tă atât pe piaţa internă, cât şi pe cea europeană este cea mai co­rectă şi sănătoasă abordare pentru următorii ani“, afirmă Florin Luca.