BRD a raportat un profit de 380 mil. lei pentru primele nouă luni. Rezultatul în T3, 110 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 06.11.2015

Reducerea cheltuielilor cu provizioanele a ajutat BRD să-şi consolideze profitul. Veniturile obţinute din dobânzi au continuat să scadă.

Grupul BRD, care include a doua bancă locală după active, a obţinut un profit net de 380 mil. lei (echivalentul a 86 mil. euro) în primele nouă luni, comparativ cu un rezultat de 38 mil. lei (8,6 mil. euro) în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii cu 54% a cheltuielilor cu provizioanele de risc.

Veniturile obţinute din dobânzi au continuat să scadă ca urmare a erodării portofoliului de credite.

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 1,8 mld. lei, în scădere cu aproximativ 100 mil. lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile operaţionale au coborât la aproximativ 900.000 de lei.

„Venitul net bancar a scăzut faţă de primele nouă luni din 2014, deoarece marja netă a fost afectată negativ de ratele de dobândă mici din piaţă, venitul net din comisioane a fost impactat de anularea sau reducerea unor comisioa­ne pentru clienţii persoane fizice, şi ca urmare a unui efect de bază nefavorabil (venituri nerecurente din servicii de finanţare corporative înregistrate în iulie 2014)“, potrivit informaţiilor transmise de BRD.