Prima adunare a creditorilor Asesoft International va avea loc pe 11 ianuarie 2016

Autor: Adrian Seceleanu 09.11.2015

Prima adunare a creditorilor Asesoft International, integrator IT cunoscut în special pentru afacerile cu statul, care a intrat în insolvenţă în data de 3 noiembrie după o decizie a Tribunalului Prahova, va avea loc în data de 11 ianuarie 2016, a anunţat administratorul judiciar Casa de insolvenţă Ionescu şi Sava SPRL.

Asesoft a intrat în insolvenţă după ce nu şi-ar fi onorat obligaţiile către Transas Marine International, o  companie suedeză specializată în livrarea de echipamente, software, soluţii şi servicii integrate pentru industria maritimă. Transas este reprezentată de casa de avocatură Muşat & Asociaţii, care a început cu un an şi jumătate în urmă demersurile pentru a obţine intrarea în insolvenţă a Asesoft.

„Una dintre provocările dosarului a fost să demonstrăm că Asesoft se afla în stare de insolvenţă, Transas plătind inclusiv o cauţiune semnificativă“, a declarat Mihai Popa, partener în cadrul Muşat & Asociaţii. Asesoft International a înregistrat anul trecut afaceri de 113,8 mil. lei, o pierdere netă de 2,1 mil. lei şi avea datorii totale de 145 mil. lei. Acţionarul majoritar al firmei este Minasee  Holdings  Ltd. din Cipru. 

Notă: Iniţial, în cadrul ştirii data primei adunări a creditorilor a fost menţionată în mod eronat ca fiind 11 noiembrie 2015.