Preţurile apartamentelor din Capitală au înregistrat creşteri uşoare în centru-nord

Autor: Andrei Mazurchievici 09.11.2015

Preţurile solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitală au înregistrat în luna octombrie uşoare creşteri în zona de centru-nord, de aproximativ 1%, în timp ce în est, sud şi vest acestea s-au menţinut la acelaşi nivel, potrivit unei analize homefinders.ro.

Proprietarii apartamentelor din centrul şi nordul Bucureştiului au solicitat un preţ mediu de 68.000 de euro în luna octombrie. De partea cealaltă, preţurile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud şi vest s-au stabilizat în jurul valorii de 51.479 de euro, cu 21 de euro mai mică decât în septembrie.

Pe tipuri de apartamente, cele de două camere, situate în zona de centru-nord, au înregistrat o creştere a preţurilor solicitate de 3,63% comparativ cu luna septembrie, preţul mediu fiind de 57.000 de euro. Acelaşi tip de apartament din estul, vestul sau sudul Capitalei are un preţ mediu solicitat de 43.000 de euro, cu 4,44% mai mic decât în septembrie.

O altă scădere a preţului solicitat o înregistrează apartamentele de trei camere aflate la revânzare, atât din zonele măr­ginaşe, cât şi din cele de nord sau centru. Un apartament de trei camere dintr-o zonă centrală sau de nord valorează, în medie, 75.000 de euro, cu 2,72% mai puţin decât valoarea solicitată în septembrie. De partea cealaltă, în zonele de est, sud şi vest ale Bucureştiului, preţul mediu solicitat de proprietari pentru un apartament cu trei camere este de 59.900 de euro, cu 1,8% mai mic decât acela din septembrie.

În schimb, proprietarii apartamentelor de patru camere, situate în zonele semicentrale, centrale şi de nord ale Bucureştiului, au solicitat în octombrie preţuri cu 11,67% mai mari decât în septembrie. Valoarea medie a unei astfel de locuinţe se ridică la 110.000 de euro. Apartamentele de patru camere sunt singurele locuinţe pentru care şi proprietarii din zonele mărginaşe ale Capitalei au crescut pretenţiile în luna octombrie. Acum, se solicită un preţ mediu de 71.500 de euro, cu 1.500 de euro mai mult decât în septembrie.

În ceea ce priveşte numărul de apartamente de două, trei sau patru camere disponibile la revânzare în luna octombrie, acesta a scăzut cu 18,79%, comparativ cu septembrie.

Apartamentele de două camere au cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revânzare, respectiv 52,74%. La polul opus se află apartamentele de patru camere, pentru care, în octombrie, au fost disponibile oferte într-un număr mic, 194, cele mai multe regăsindu-se în zona de centru-nord.