În fabricile din Arad şi Sibiu lucrează 20% din angajaţii grupului Takata. „Scandalul din SUA nu afectează producţia fabricilor din România“

Autor: Bogdan Alecu 10.11.2015

Producătorul japonez Takata, zdruncinat de ruperea unor contracte cu producători precum Honda, Nissan sau Toyota, are trei fabrici în România şi peste 6.400 de angajaţi din cei 35.000 la nivel de grup.

Producţia celor trei fabrici ale Takata în România nu va fi afectată în viitorul apro­piat de faptul că Hon­da, Nissan, Toyota şi Maz­da au renunţat la utilizarea unor com­ponente ale airbagurilor furnizate de compania japoneză, în condiţiile în care unităţile de producţie din Arad şi Sibiu nu furnizează componentele respective.

„Takata produce azotat de amoniu numai în Washington, Statele Unite, iar dispozitivele sunt produse în uzinele din Germania, Mexic şi China. În ceea ce pri­veşte personalul, utilizăm integral re­sursele pentru a acoperi cererile, iar com­pania se va adapta din mers. Mo­mentan extindem capacitatea de per­sonal pentru a acoperi cererea de pro­ducţie“, au declarat pentru ZF repre­zentanţii companiei.