Papalekas a cumpărat de la suedezii de la Skanska a doua clădire de birouri Green Court pentru 47 mil. euro

Autor: Andreea Neferu 10.11.2015

Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, a cumpărat clădirea B a complexului de birouri Green Court de la suedezii de la Skanska pentru 47 mil. euro, potrivit informaţiilor de la bursa de la Londra, unde compania e listată.

Ziarul Financiar a scris încă de acum câteva luni ca Globalworth se află în cursa pentru preluarea acestei clădiri, după ce a achiziţionat şi prima clădire din Green Court pentru 42 mil. Euro.

Globalworth este unul dintre cei mai mari jucatori din industria imobiliara locala. Tot in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, unde se afla Green Court, fondul de investitii se apropie de finalizarea imobilului de birouri Bucharest One, o investitie de 100 mil. Euro.

“Această tranzacţie reprezintă un pas important pentru Globalworth, care de acum deţine două din cele trei clădiri (ale complexului Green Court – n.red.) (…) şi îşi consolidează astfel poziţia în noul district de business din Capitală”, a spus Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi CIO al Globalworth.

Clădirea B din Green Court are o suprafaţă închiriabilă de 18.600 de metri pătraţi şi are printre chiriaşi companii precum Sanofi, Adecco, Carrefourt, Colgate Palmolive sau RINF.

Skanska i-a avut drept consultanţi în această tranzacţie pe cei de la firma de consultanţă imobiliară CBRE, în timp ce consultanţa juridică a fost acordată de firma de avocatură PeliFilip. Globalworth a fost consiliat de avocaţii de la NNDKP.