Consultanţii de la Knight Frank, desemnaţi să închirieze spaţiile din viitoarea clădire de birouri de la Ştefan cel Mare a dezvoltatorului Forte Partners

Autor: Andreea Neferu 10.11.2015

Compania de consultanţă imobiliară Knight Frank a fost desemnată agent exclusiv al proiectului de birouri construit de dezvoltatorul Forte Partners la intersecţia şoselei Ştefan cel Mare cu strada Tunari.

Investiţia în proiectul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 8.000 de metri pătraţi, se ridică la 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare al clădirii este trimestrul al treilea al anului viitor.

Imobilul va avea două subsoluri, parter şi nouă etaje, precum şi 158 de locuri de parcare.

Compania de dezvoltare imo­bi­liară Forte Partners, fondată de trei oameni de afaceri, Geo Măr­ges­cu, Ionuţ Dumitrescu şi Johny Jabra, a anunţat de asemenea că vrea să construiască un proiect de birouri de 85 de milioane de euro în zona Orhideea. Tot în zona Orhideea şi a Pasajului Basarab, Forte Partners mai deţine un teren care se suprapune fostei fabrici de bere Griviţa, unde compania ia în considerare construcţia unui proiect mixt, cu birouri şi retail.

Cei trei antreprenori care au fondat compania de dezvoltare imobiliară Forte Partners au fiecare background fie în domeniul de real-estate, fie în FMCG. Geo Mărgescu a fost directorul general al Cefin Real Estate Asset Management, care a dezvoltat parcul logistic Eurpolis Logistic Park, situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Piteşti, în timp ce de numele lui Ionuţ Dumitrescu se leagă parcursul firmei de consultanţă imobiliară Eurisko, pe care a fondat-o în 1997 şi a vândut-o în 2008 către CB Richard Ellis. Pe de altă parte, Johny Jabra este un om de afaceri libanez care în 2001 a vândut, împreună cu fratele său Jihad Jabra, brandul de cafea Nova Brasilia către Kraft Foods România, filiala locală a gigantului alimentar american. Zece ani mai târziu, cei doi fraţi au vândut şi afacerea cu ciocolată Primola către austriecii de la Meinl.