Deputaţii PSD vor să majoreze salariile tuturor bugetarilor cu 10%

Autor: Adelina Mihai 10.11.2015

Deputaţii PSD vor să majoreze salariile tuturor celor circa 1,2 milioane de bugetari cu un procent de 10% începând cu luna decembrie a acestui an, potrivit unui anunţ făcut de deputata PNL Claudia Boghicevici, membru al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor.

Ea a precizat că în comisiile reunite pentru Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor a fost discutată astăzi ordonanţa Guvernului privind salarizarea pe 2015, act normativ care prevedea creşterea cu 25% a salariilor în sistemul medical şi după amendamentele din Senat şi a salariilor din sistemul de asistenta socială, măsuri sprijinite şi de PNL. Totuşi, deputaţii PSD au introdus un nou amendament prin care, de la 1 decembrie 2015, tot restul personalului bugetar beneficiază de o creştere de 10% a salariillor.

“Deşi PNL şi UDMR s-au abţinut în privinţa acestei propuneri, ea a fost votată cu largul sprijin al majorităţii din jurul PSD şi urmează să intre mâine la dezbatere şi vot în plenul Camerei Deputaţilor. În ceea ce mă priveşte, consider că PSD şi acoliţii săi din Parlament au demonstrat şi astăzi că nu au înţeles nimic din protestele românilor din ultima săptămână. Astfel, în Comisiile reunite pentru Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor, PSD a venit peste noapte, pe genunchi, fără nicio fundamentare şi în cel mai populist mod cu un amendament prin care de la 1 decembrie 2015 cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, deşi în actul normativ care era discutat se prevedea doar creşterea salariilor în sistemul medical şi cel de asistenţă socială cu 25%, măsură pe care PNL a şi sprijinit-o de altfel”, a spus Boghicevici.

Ea a mai precizat că PNL s-a abţinut la votul pentru creşterea cu 10% a salariilor din sistemul bugetar pentru că iniţiatorii nu au venit cu niciun argument care să îi asigure că această creştere este sustenabilă şi “nu doar o nouă manevră de campanie electorală a PSD”.

“Am avut în vedere că la acest moment ţara are doar un guvern interimar, că nu avem încă un proiect de buget pe 2016 trimis în Parlament , că nu avem o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale”, a mai spus deputata.

Ea a mai precizat că PNL susţine orice mărire salarială, atât timp cât este sustenabilă.

“Proiectul de lege a salarizării unitare rămâne încă una din minciunile susţinute de această guvernare de tristă amintire. De fapt niciodată guvernanţii aceştia nu au avut în plan o lege a salarizării unitare, dar s-au folosit de acest pretext pentru a ascunde alte subiecte”, a mai spus ea.