Papalekas cumpără cu 47 mil. euro încă o clădire în proiectul de birouri Green Court din Barbu Văcărescu

Autor: Andreea Neferu 11.11.2015

Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumpărat clădirea B a complexului de birouri Green Court de la suedezii de la Skanska pentru 47 mil. euro, potrivit informaţiilor de la bursa de la Londra, unde compania e listată.

Ziarul Financiar a scris încă de acum câteva luni ca Globalworth se află în cursa pentru preluarea acestei clădiri situate în zona Floreasca - Barbu Văcărescu, după ce a achiziţionat şi prima clădire din Green Court pentru 42 de milioane de euro.

Prin această mutare, Papalekas îşi asigură o poziţie fruntaşă pe lista proprietarilor de birouri din zona Floreasca - Barbu Văcărescu, unde mai deţine alte două clădiri de birouri funcţionale, Nusco Tower şi prima clădire din complexul Green Court, precum şi două proiecte în construcţie, Bucharest One şi Gara Herăstrău.

„Această tranzacţie reprezintă un pas important pentru Globalworth, care de acum deţine două din cele trei clădiri (ale complexului Green Court – n.red.) (…) şi îşi consolidează astfel poziţia în noul district de business din Capitală“, a spus Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi CIO al Globalworth.