Cele mai mari baruri, cluburi şi cafenele din Bucureşti au afaceri de 42 mil. lei şi marjă de profit de 22%

Autor: Cristina Roşca 11.11.2015

Clubul Bamboo, berăria Curtea Berarilor şi barul Biutiful conduc clasamentul localurilor din Capitală după cifra de afaceri de anul trecut. Cele trei au afaceri cumulate de 17,6 milioane de lei şi o marjă de profit cuprinsă între 16,7% şi 58,6%.



În România există aproape 12.700 de companii care şi-au declarat codul CAEN „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ (5.630), iar dintre acestea doar 9.000 aveau businessul mai mare ca zero anul trecut. De departe, Bucureştiul este cea mai importantă piaţă, în condiţiile în care oraşul găzduieşte peste două milioane de oameni, salariul mediu este cu 40% peste media naţională de 380 de euro, iar rata şomajului este minimă.

În acest context, Ziarul Financiar a realizat topul celor mai importante zece baruri, cafenele şi cluburi din Bucureşti. Topul a fost realizat pe baza datelor de la Re­gistrul Comerţului, luând în considerare companiile care au CAEN „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ (5.630) şi şi-au depus rezultatele pe anul trecut, iar numele lor poate fi asociat cu un bar, club sau cafenea din Bucureşti. În top apar şi companii precum Elmef Prod, International Caffe Expert, Dyonissos Group, Fabrica Extreme & Event sau Olesya Express Ser­vices, care după cifra de afaceri s-ar încadra în top, dar care nu au dorit să comunice ZF ce operează.