Răniţi Colectiv: 67 de persoane sunt în spitale din Capitală, 15 în stare critică şi gravă

Autor: Elvira Gheorghita 12.11.2015

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), joi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 67 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 14 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 13, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 4, la Spitalul Elias - 6, la Spitalul Militar Central - 6, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 8, la Spitalul Dimitrie Gerota - 2, la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, iar la Institutul "C.C. Iliescu" este un pacient transferat în urmă cu două zile de la Spitalul Elias.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 20 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv au fost externate.

Alţi 37 de răniţi au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

În spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă şi programate la intervenţii chirurgicale. La pacienţii internaţi în unităţile sanitare din Belgia au apărut primele semne de evoluţie medicală pozitivă. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi rudelor lor, în funcţie de necesităţi. Ambii psihiatri colaborează cu preotul ortodox care este zilnic lângă pacienţi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care trei au decedat, ceilalţi şase pacienţi fiind în stare stabilă.

În Olanda au fost transferate tot opt persoane, însă două dintre acestea au decedat sâmbătă. Ceilalţi şase pacienţi sunt în stare stabilă.

În Israel au fost internate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una este în stare stabilă şi o alta în stare gravă. Cea de-a treia persoană care era internată în Israel a decedat luni.

În Austria au fost transferate două persoane, ambele fiind în stare stabilă, iar în Norvegia a fost internat un alt rănit în incendiul din Colectiv, şi acesta fiind în stare stabilă.

La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi, trei au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetăţean german, iar alte două au fost transferate.

În Franţa a fost transferat Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, acesta decedând miercuri, când aeronava cu care era transportat a ajuns pe aeroportul din Paris.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a murit în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.