Jurnalist român, rănit în urma atentatelor de la Paris

Ziarul Financiar 14.11.2015

"Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viaţa sa!", scrie, pe Facebook, o prietenă a jurnalistului.

Un alt cunoscut al românului scrie: "TEROARE la Paris... Mai multe atentate au zguduit capitala Franţei în această seara. Doua explozii s-au auzit lângă Stade de France, chiar în timpul meciului de fotbal Franţa - Germania. Se vorbeşte de zeci de morţi şi răniţi... S-a declarat stare de urgenţă şi graniţele Franţei au fost închise. Printre răniţi se află şi un ziarist de origine română de la France 24, Andrei Marian Mihai. La Londra, pasarela de deasupra stadionului Wembley a fost colorată în roşu, alb, albastru în semn de solidaritate cu poporul francez. Dumnezeu să vegheze asupra celor răniţi!".

Potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, Andrei Marian Mihai are 30 de ani, locuieşte la Paris şi este jurnalist la France 24 din luna februarie a acestui an.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a comunicat, până la ora transmiterii acestei ştiri, dacă printre victimele de la Paris se află şi români.

MAE a transmis că Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile pe lângă autorităţile franceze pentru a obţine informaţii suplimentare legate de atacurile din capitala Franţei şi pentru a verifica dacă printre victime se află cetăţeni români.

"În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autorităţile locale în acest caz", se preciza într-un comunicat de presă al MAE.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma mai multor atentate comise vineri seară la Paris.

Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.