Românii caută vacanţe în străinătate pentru care sunt dispuşi să cheltuiască până la 1.500- 2.000 de euro

Autor: Mihaela Pascari 15.11.2015

Românii sunt dispuşi să cheltuiască între 1.500 şi 2.000 de euro pentru o excursie în străinătate împreună cu familia în perioada Crăciunului şi a Revelionului sau în sezpnul estival, potrivit unora dintre vizitatorii din ultima zi a Târgului de Turism organizat săptămâna trecută la Romexpo.

„Căutăm oferte pentru sărbătorile de iarnă, dar şi pentru cele de Paşti. Am vrea să mergem anul acesta de Revelion în Grecia, am văzut şi câteva oferte din partea agenţiilor interesante pentru copii, iar ca buget pentru o astfel de vacanţă am fi dispuşi să alocăm circa 1.500 de euro pentru toată familia”, spune Violeta, 38 de ani, care a vizitat duminică dimineaţă, împreună cu familia, standurile expozaţilor de la Târgul de Turism din Capitală.

Pe de altă parte Mihai, de profesie economist, spune că ar vrea o ofertă pentru sezonul estival. Bugetul disponibil pentru o vacanţă de vară în străinătate nu depăşeşte însă 2.000 de euro, potrivit celor prezenţi ieri la târg.

Şi Dorin, 45 de ani, angajat în  domeniul transporturilor, a vizitat târgul pentru a căuta oferte pentru vacanţa de vară, întrucât sărbătorile le petrece, de obicei, în familie.

„Am văzut mai multe oferte pe la standuri, dar am vrea să cheltuim circa 1.000 de euro pentru sezonul estival”, a spus el.

Laura, împreună cu familia sa, au vizitat anul trecut China, iar anul acesta îşi doresc să mearga de sărbători în Austria sau Ungaria, fiind atraşi de zonele cu schi. „Bugetul pe care suntem dispuşi să îl oferim pentru o vacanţă de sărbători la schi este de 1.500 de euro pentru toată familia”, spune Laura  în vârstă de 30 de ani care lucrează la o companie de servicii.

„Am pregătit pentru vizitatori programe pentru vacanţa de vară. Aceştia pot să meargă în expoziţii montane ca Elbrus, Mont Blanc, Ararat, Toubkal, pentru aproximativ opt zile cu un buget de 1.000 de euro/ persoană, iar în Africa turiştii pot pleca cu un buget de circa 3.000 de dolari pe o perioadă de circa 10 zile”, spune  spune Radu Vatcu, fondatorul Extrem Travel, o agenţie de turism de aventură din România.

Printre vizitatori au fost şi cei care vor să-şi facă Revelionul la munte, iar pentru o astfel de vacanţă organizată în Austria, la schi, agenţiile au pornit de la un tarif al sejurului de 550 de euro.

„Crăciunul şi Revelionul vin pe de o parte cu destinaţii consacrate precum Dubai (de la 599 euro/pers), Berlin (de la 349 euro/pers), Toscana (de la 470 eur/pers), Coasta de Azur (de la 570 eur/pers) sau vacanţele în România (Sinaia – de la 1.680 lei/persoană; Băile „Felix” – de la 1.434 lei/pers)”, spune Diana Păscuţ, director marketing în cadrul agenţiei Christian Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de turism din România.

La rândul său, agenţia de turism Cocktail Holidays a adus la târg oferte pentru zone mai exotice. Astfel, pentru cei care vor să îşi petreacă vacanţele în zone ca Maldive sau Emiratele Arabe Unite, au fost oferte din care vizitatorii au putut selecta în funcţie de preferinţe.

„Am adus în ediţia aceasta oferte pentru Mauritius, cu zbor direct, la tarife ce pornesc de la 2.958 de euro/persoană, Maldive – de la 2.833 de euro, Sri Lanka – de la 1.706 euro, Emiratele Arabe Unite, de la 890 de euro. Pentru cei care îşi doresc o destinaţie mai apropiată, o opţiune este Madeira, de la 978 de euro/persoană, charterul de la finalul anului fiind o premieră pentru piaţa românească”, declară Adriana Goicea, director general Cocktail Holidays. 

La Târgul de Turism al României, desfăşurat în cadrul Romexpo în perioada de 12-15 noiembrie, au fost prezente 223 de companii.