Uber lansează la Bucureşti un serviciu cu maşini dintr-o gamă superioară, în premieră în Europa

Autor: Marius Oncu 17.11.2015

Utilizatorii vor putea comanda UberSELECT începând de joi, potrivit unui comunicat al companiei. Aplicaţia Uber pentru smartphone, care face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, este disponibilă în România începând din luna februarie a acestui an.

"Acest serviciu, care până acum a fost disponibil doar în afara Europei, va funcţiona pentru prima dată şi în capitala României. Până acum, bucureştenii au putut folosi doar uberX, alternativa low-cost de ridesharing oferită de Uber. Cu lansarea UberSELECT, utilizatorii pot acum să aleagă dintre o varietate de maşini dintr-o gamă superioară, printre care Audi A4, Volkswagen Passat şi Skoda Octavia, deţinute de şoferi parteneri cu evaluări foarte bune. Fiecare călătorie va oferi un plus de lux - o sticlă de apă pentru fiecare pasager", se arată în comunicat.

Cu UberSELECT, o călătorie din zona podului Pipera până la Piaţa Iancului va costa, în medie, 20 lei. Toate călătoriile cu Uber se efectuează fără numerar, iar plata se face direct de pe cardul înregistrat în cont.

Pentru a utiliza noul serviciu, clienţii Uber trebuie să deschidă aplicaţia, să aleagă "UberSELECT" din bara de jos şi să comande o maşină.

"De la lansarea din februarie şi până acum am asistat la o creştere foarte mare a numărul de utilizatori, înregistrând zeci de mii de curse efectuate în fiecare săptămână. Suntem cu adevărat impresionaţi de răspunsul pozitiv al utilizatorilor şi al şoferilor parteneri din oraş. Am primit însă şi numeroase mesaje de la bucureşteni care îşi doresc o variantă de lux a serviciului", a declarat Nicoleta Schroeder, general manager Uber România.

Noii utilizatori Uber pot încerca gratuit serviciile uberX sau UberSELECT, introducând un cod de promoţii, astfel că prima cursă va fi gratuită, în limita a 30 lei.