Charlie Sheen confirmă că a fost diagnosticat cu HIV. Reacţia fanilor pe Social Media după anunţ

Autor: Florin Badescu 17.11.2015

Actorul american Charlie Sheen a dezvăluit, marţi, în emisiunea de televiziune "Today", prezentată de Matt Lauer, faptul că a fost diagnosticat cu HIV, în urmă cu patru ani, şi a spus, de asemenea, că a plătit "milioane de dolari" în urma unui şantaj, informează site-ul revistei People.

Reacţia Social Media a fost una neaşteptată, oamenii declarându-şi suportul pentru actorul american. Acesta a fost inundat, mai ales pe Twitter, de mesaje precum ”Sunt tristă pentru Charlie Sheen, dar sunt fericită că a fost sincer şi ar ecunoscut. Trebuie să ne educăm”, ”Trebuie să îi dăm credit lui Charlie că a avut curajul să recunoască acest lucru la TV” sau ”Te iubim, Charlie”. Unul dintre mesajele emblematice a fost ”Trebuie să eradicăm nu doar HIV, cât şi stigmatul pe care îl aduce boala pentru cei afectaţi”. 

Mai jos sunt prezentate câteva mesaje ale fanilor lui Charlie Sheen. 

Sursă foto: CNN 

"Sunt aici pentru a recunoaşte faptul că sunt infectat cu HIV şi pentru că trebuie să pun capăt aici unui val de atacuri violente împotriva mea, ce au la bază jumătăţi vagi de adevăr, şi unor poveşti extrem de dăunătoare, potrivit cărora eu aş pune în pericol sănătatea altor oameni. Acest lucru este departe de adevăr", a declarat starul american.

Charlie Sheen a fost diagnosticat cu HIV în urmă cu patru ani, în urma unui control medical pe care l-a solicitat după ce a petrecut "două sau trei nopţi consecutive cu dureri de cap foarte puternice, cu migrene îngrozitoare şi o transpiraţie abundentă".

"Credeam că am o tumoare pe creier. Credeam că voi muri", a adăugat Charlie Sheen.

Charlie Sheen spune că a luat decizia de a vorbi în mod public despre starea lui de sănătate după ce a fost "scuturat de bani" de persoane în care a crezut că poate avea încredere şi care l-au şantajat pentru a le plăti "milioane de dolari". Printre acele persoane, spune starul american, s-a aflat şi o prostituată care a fotografiat medicamentele sale antiretrovirale şi l-a ameninţat că va vinde acea fotografie unor tabloide.

"Atunci, de ce ai continuat să plăteşti pentru sex?", a întrebat prezentatorul de televiziune Matt Lauer.

"Eram atât de deprimat de boala pe care o aveam, încât luam prea multe droguri şi consumam prea mult alcool", a explicat Charlie Sheen.

Actorul spune că i-a informat pe toţi partenerii lui sexuali din ultimii ani în legătură cu faptul că era infectat cu HIV şi că, după diagnosticare, a întreţinut raporturi sexuale neprotejate doar cu două femei, care au fost "avertizate înainte" şi care se află sub supravegherea medicului său personal.

Charlie Sheen spune că nu cunoaşte "pe de-a întregul" felul în care a contractat virusul, insistând asupra faptului că nu l-a transmis nimănui şi că în prezent este hotărât să devină o "persoană mai bună" şi să îi ajute pe ceilalţi bolnavi de SIDA prin mediatizarea poveştii sale.

Informaţia despre diagnosticarea cu HIV a actorului Charlie Sheen a fost raportată în premieră, luni, de tabloidul National Enquirer.

Marţi, actorul a spus în acelaşi interviu televizat că persoanele care l-au şantajat din cauza infectării sale cu HIV i-au pus copiii şi nepoţii în pericol.

"Acei oameni (care l-au şantajat, n.r.) uită faptul că au luat banii copiilor mei", a spus actorul. Însă, acum, actorul consideră că şantajul a luat sfârşit: "Cred că m-am eliberat din această închisoare, astăzi".

O sursă a dezvăluit pentru revista People, luni, că actriţa Denise Richards era la curent "de mai mulţi ani" cu faptul că fostul ei soţ era infectat cu HIV. Nici actriţa, nici fiicele sale nu au fost infectate.

Vestea despre un star de calibru care este infectat cu HIV a apărut săptămâna trecută în tabloidele americane, generând un adevărat "cutremur" la Hollywood şi o abundenţă de zvonuri pe internet despre identitatea actorului în cauză.

Viaţa personală a actorului Charlie Sheen a fost deosebit de turbulentă, marcată de numeroase scandaluri intens mediatizate, provocate de dependenţa de alcool şi de droguri, divorţuri şi violenţă conjugală. De altfel, din cauza acestor scandaluri, Charlie Sheen a fost concediat, în 2011, din distribuţia serialului "Doi bărbaţi şi jumătate".

Charlie Sheen, în vârstă de 50 de ani, a fost căsătorit de trei ori: cu Donna Peele în perioada 1996-1996, cu actriţa Denise Richards în perioada 2002 - 2006 şi cu actriţa Brooke Mueller în perioada 2008 - 2011. Charlie Sheen s-a logodit cu o actriţă porno, Brett Rossi, de Ziua Îndrăgostiţilor din 2014, în timpul unei vacanţe în Hawaii. Relaţia lor s-a încheiat după câteva luni, în octombrie 2014.

Starul american are cinci copii: Cassandra Estevez, în vârstă de 30 de ani, care provine din relaţia cu iubita din liceu a actorului, Paula Profit; fiicele Sam, în vârstă de 11 ani, şi Lola, în vârstă de 10 ani, cu actriţa Denise Richards; gemenii Bob şi Max, în vârstă de şase ani, cu Brooke Mueller.

În 2010, Charlie Sheen a fost cel mai bine plătit actor de televiziune din lume, câştigând 1,8 milioane de dolari pentru fiecare episod din serialul de comedie "Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a Half Men", în care a interpretat rolul personajului Charlie Harper, un afemeiat notoriu.