Partida de fotbal Germania - Olanda a fost suspendată după ce s-a primit o ameninţare cu bombă pe stadionul din Hanovra, unde trebuia să vină şi Angela Merkel

Autor: Leila Bolat 17.11.2015

Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, programat în această seară, a fost anulat şi stadionul din Hanovra, HDI Arena, a fost evacuat, informează L'Equipe.

Poliţiştii încă nu au făcut un anunţ oficial cu privire la motivul anulării jocului şi evacuării arenei, însă le-au cerut spectatorilor să plece acasă.

Echipa Germaniei se afla în Franţa vineri, când au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Naţionala germană a disputat un meci amical cu selecţionata franceză pe Stade de France, în timpul jocului auzindu-se explozii din exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea preşedintelui Francois Hollande, care era prezent în tribună. La finalul partidei, spectatorii s-au strâns pe teren, fiind evacuaţi treptat. Naţionala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, în vestiare.

Cel puţin 132 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite, vineri seara, într-o serie de atentate teroriste comise în mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.