Daniliuc, ALB: Firmele de leasing trebuie să iasă în piaţă şi să dea finanţări

Autor: Anelis Baciu 20.11.2015

Piaţa de leasing financiar se află în cel mai bun moment pentru a da startul creşterii finanţărilor, în condiţiile în care toţi indicatorii macroeconomici sunt favorabili companiilor de profil, a declarat Felix Daniliuc, preşedintele ALB - asociaţia locală a societăţilor financiare.

„E cel mai bun moment ca firmele de leasing să-şi tureze motoarele şi să dea finanţări. Contextul economic regional este favorabil, apetitul pentru investiţii a revenit, dobânzile sunt la minime istorice, indicele de încredere al populaţiei în economie este la maxim (...), e momentul de ieşit în piaţă“, a explicat Felix Daniliuc în cadrul conferinţei anuale a ALB.

Firmele de leasing membre ALB au acordat finanţări de 1,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului, cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşteri de două cifre ale finanţărilor au fost consemnate pe toate segmentele, semn că piaţa şi-a revenit complet din criză.

Printre cei mai mari jucători se numără UniCredit Leasing, Raiffeisen Leasing, BCR Leasing, companii afiliate unor bănci mari, însă pe piaţă şi-au făcut loc şi jucători independenţi precum Impuls Leasing.