Cum arată traficul de pe Valea Oltului în lipsa unei autostrăzi. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 21.11.2015
 
Intre Ramnicu Valcea si Sibiu, pe ambele sensuri, se circula bara la bara iar in statiunile Calimanesti si Caciulata traficul este complet blocat. Pe Valea Oltului, la intersectia dintre DN7 si centura statiunilor Calimanesti si Caciulata a fost nevoie de interventia politiei in a dirija traficul pentru a fluidiza fluxurile de vehicule. 
 
Vedeţi AICI galeria FOTO
 
Guvernul a promis de mai multi ani constructia unei autostrazi pe bani europeni intre Pitesti si Sibiu, insa acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent. Mai mult, vechiul studiu de fezabilitate a expirat iar Compania Nationala de Drumuri a fost obligata anul trecut sa lanseze licitatia pentru unul nou. In cel mai bun caz lucrarile la aceasta autostrada vor incepe anul viitor si se vor termina in 2020. 
Pe de alta parte, in Romania nu s-a construit niciodata pana acum un tronson de 120km de autostrada intr-un interval atat de scurt, mai ales ca construirea aceastei autostrazi va fi cea mai provocatoare de pana acum.
Cu toate ca este principala ruta de export a Romaniei si una foarte importanta pentru Dacia - cel mai mare exportator al Romaniei - niciun guvern dupa 2007, din cele conduse de Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc sau Victor Ponta nu a pus cu adevarat pe lista de prioritati autostrada Piesti-Sibiu. 
 
Printre masinile blocate in trafic se află inclusiv automobile ale Star Transmission, divizia producatoare de cutii de viteze a Daimler, divizie ce are in derulare o investitie de 300 milioane euro la Sebes. Fostul premier Victor Ponta le promisese ca vor avea autostrada se la Sibiu pana la granita in 2016. Cu toate acestea, vom incheia anul 2015 cu mai putini km de autostrada decat in 2014 din cauza faptului ca intre Sibiu si Orastie si Lugoj Deva constructorii au fost nevoiti sa demoleze bucati din autostrada intrucat acestea au fost realizate necorespunzator.