Trei tineri din Satu Mare au pus 10.000 de euro într-un start-up care le livrează studenţilor pachete „de acasă“

Autor: Mihaela Pascari 28.11.2015
Tinerii antreprenori din Satu Mare Marius Silaghi (26 de ani), George Mureşan (21 de ani) şi Florin Pop (26 de ani) au înfiinţat în luna octombrie a acestui an afa­cerea Pachetuldeacasă.ro (admi­nistrat prin intermediul firmei Gepo Simag SRL-D), care li­vrează pachete de la părinţi către căminele studenţilor. Fondatorii au investit circa 10.000 de euro în această afacere pentru achiziţia de autovehicule necesare pentru actvitatea iniţială.
 
„Ideea înfiinţării firmei a venit în timpul studenţiei. Marius pe vremea aceea era student şi pleca cu autocarul din Satu Mare spre Cluj-Napoca. Fiind sfârşit de săp­tămână, auto­carul era plin cu pachete trimise de părinţi sudenţilor din Cluj. Nu­mă­rând pachetele, Marius şi-a dat seama că în auto­car erau mai mul­te pachete de-cât persoane“, spune Florin Pop, unul dintre fon­datorii firmei Gepo Simag SRL-D.
 
Afacerea este de tip SRL-D, de aceea asociaţii au fost scutiţi de taxele pentru înfiinţarea busines­sului, aşa că într-o primă fază s-au concentrat pe efortul de pro­movare.
 
„Nu am încercat să obţinem finanţare pentru că nu am avut nevoie, am considerat că o să ne descurcăm cu banii personali“, spune Florin Pop.