Câştigătorii extragerii Loteriei fiscale de pe 16 august au primit câte 56.096 lei

Autor: Raluca Ghinea 25.11.2015

La extragerea de pe 16 august au participat bonurile emise în perioada 1-31 iulie, ieşind câştigătoare bonurile emise pe 23 iulie, în valoare de 364 de lei.

Ministerul Finanţelor Publice va organiza în decembrie o extragere ocazională pentru sărbătorile de iarnă, la care vor participa bonurile fiscale emise în perioada 1 septembrie - 31 noiembrie, se arată într-un comunicat al MFP.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, cel care a iniţiat proiectul Loteriei bonurilor fiscale, afirma că la extragerea ocazională de final de an vor participa toate bonurile emise de la începutul programului.

Pentru extragerea de pe 19 iulie, aferentă bonurilor din iunie, Finanţele au plătit premiile pe 14 octombrie, fondul de un milion de lei revenind în mod egal celor patru persoane care s-au calificat, respectiv câte o sumă de 210.096 lei, rezultată după reţinerea impozitelor. La această extragere au fost câştigătoare bonurile emise la 1 iunie, în valoare de 509 lei.

Ministerul a mai plătit, pe 25 septembrie, sumele aferente câştigurilor în urma extragerii ocazionale organizate pe 28 iunie, la care au participat bonurile emise în perioada 29 martie-31 mai. Valoarea brută a unui premiu a fost de 10.000 de lei, ca urmare a împărţirii fondului de premiere de un milion de lei la numărul maxim de 100 de câştigători. Cele 100 de bonuri câştigătoare au fost stabilite în cadrul celei de a doua etape de selecţie, extragerea fiind organizată pe 6 august. Astfel, valoarea netă a câştigurilor a fost de 8.496 lei de persoană.

La extragerea de duminică, 22 noiembrie, au ieşit câştigătoare bonurile în valoare de 772 lei emise la 11 octombrie, cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, putând fi depuse de luni la sediile ANAF.

Visa şi MasterCard au anunţat marţi că au fost realizate în total zece tranzacţii cu o valoare cuprinsă între 772 lei şi 772,99 lei, aceştia putându-se număra printre cei 100 de câştigători ai Loteriei bonurilor fiscale, dacă au păstrat bonurile.