Cioloş: Şefii ISU Bucureşti să fie demişi. Vreau să mă asigur că nu se mai pot întoarce în sistem

Autor: Mona Hera 25.11.2015

”Vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU vor fi demişi şi nu mai au ce căuta în sistem”, a declarat Cioloş.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, i-a spus premierului că secretarul de stat Raed Arafat a fost informat, marţi, că încă de la sfârşitul lunii septembrie o societate comercială care organiza evenimente în Clubul Colectiv a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti că acolo urmează să aibă loc un eveniment la care ar fi urmat să participe foarte mulţi oameni.

”În momentul în care am avut această informaţie, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situaţia de fapt să fie înaintată de urgenţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei şi întrega conducere a ISU Bucureşti-Ilfov a fost pusă la dispoziţie până la definitivarea situaţiei, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă”, a declarat Tobă.

El i-a mai spus premierului că în acest caz la ISU Bucureşti-Ilfov a fost începută o ”verificare de sistem” pentru a vedea ce măsuri trebuie luate la această structură, inclusiv cu ”transparenţa a tot ceeea ce înseamnă sponsorizări”. Ministrul a precizat că toate aceste sponsorizări vor fi afişate pe site-ul instituţiei, pentru transparenţă.

La şedinţa de guvern în care sunt prezentate verificările făcute la ISU în urma tragediei din Colectiv nu participă şi secretarul de stat în MAI Read Arafat.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la Fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.