Are încredere în puterea de cumpărare a românilor. Debenhams revine de joi în centrul comercial Plaza, de unde a plecat acum doi ani

Autor: Corina Mirea 02.12.2015

Al doilea magazin al Debenhams de pe piaţa locală urmează să fie deschis în mallul Plaza România pe 3 decembrie, unde brandul „se laudă“ că a adunat 43.000 de articole vestimentare şi peste 100 de nume din zona de frumuseţe. Iniţial, deschiderea era planificată pentru luna septembrie.

După doi ani în care au renunţat să mai lupte pentru clienţii din Ro­mânia, britanicii de la De­be­nhams revin astfel cu al doilea ma­gazin  pe piaţa locală (pri­mul a fost deschis în Bucureşti Mall). De data aceasta, retailerul a fost adus în franciză de grupul bulgar MRPI.

Un magazin al britanicilor pentru piaţa locală este targetat între 3.000 şi 6.000 de metri pătraţi, fiind dispus pe mai multe etaje şi având, practic, dimensiunile unui hipermarket. În fiecare an, Debenhams ar trebui să deschidă câte două magazine, iar pe lista din 2016 ar putea intra cea mai mare unitate din România, de 6.000 de metri pătraţi, în mallul ParkLake Plaza din zona Titan din Capitală (care ar trebui să fie deschis în primăvară) şi pentru care deja există negocieri.