Ryanair dă în judecată Google din cauza unor reclame „înşelătoare”

Autor: Adrian Seceleanu 02.12.2015
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, va da în judecată compania americană Google şi agenţia de turism eDreams în Irlanda pentru a bloca ceea ce compania susţine că sunt o serie de reclame „înşelătoare” prin care utilizatorii ajung să cumpere bilete la preţuri mai mari decât cele practicate de linia aeriană, scrie Reuters. Ryanair susţine că Google permite agenţiei eDreams să utilizeze un subdomeniu „înşelător”, respectiv www.Ryanair.eDreams.com şi o pagină web care are un branding similar cu cel al liniei aeriene, permiţând astfel agenţiei să vândă bilete pentru curse ale Ryanair la preţuri mai mari decât cele de pe pagina web proprie a liniei aeriene.

„În condiţiile în care Google refuză să blocheze aceste practici de reclamă înşelătoare, care încalcă propriul cod de conduită al companiei, Ryanair nu are altă alternativă decât de a demara procedurile legale împotriva eDreams şi Google“, potrivit unui anunţ publicat de linia aeriană. Pe de altă parte, agenţia de turism eDreams a replicat că „respinge cu tărie” punctul de vedere al Ryanair şi a susţinut că această acţiune în instanţă reprezintă de fapt o tentativă de a bloca agenţiile de turism online să le ofere clienţilor acces la oferte mai bune.

Google nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta acest caz. Ryanair operează în prezent zboruri din Bucureşti spre şapte destinaţii din Spania, Belgia, Irlanda, Marea Britanie şi Italia, dar are în plan să ajungă cea mai mare companie aeriană din România în funcţie de numărul de pasageri în cinci ani, prin lansarea de noi zboruri internaţionale şi zboruri interne.