Şeful EnergoBit, un business de peste 100 mil. euro, pleacă la nici un an de la preluarea mandatului. Cei trei fondatori îi iau temporar locul

Autor: Roxana Petrescu 03.12.2015

Mihai Tudor, executiv cu o experienţă de peste 20 de ani în industria IT&C, şi-a depus mandatul din funcţia de CEO al EnergoBit, grup specializat în funizarea de echipamente şi servicii pentru industria energetică, la nici măcar un an de la numirea în funcţie.

Mihai Tudor a venit la conducerea grupului, care, potrivit estimărilor lansate la începutul lui 2015, ar urma să ajungă la un business de 453 de milioane de lei (circa 100 de milioane de euro), în februarie anul acesta, dar de aproximativ două săptămâni nu mai ocupă această funcţie.

Fostul CEO al EnergoBit a lucrat 18 ani pentru gigantul american IBM, unde a avut mai multe funcţii de conducere. Ultimele două poziţii deţinute de Tudor în cadrul IBM au fost de director general al IBM pentru regiunea Europa de Sud-Est şi de membru al echipei executive regionale pentru aceeaşi regiune, până în iunie 2012. La finalul lui 2012 s-a angajat la Romtelecom, unde timp de un an a fost director comercial pe divizia de business, iar din ianuarie 2014 până la începutul lui 2015 a fost vicepreşedinte în cadrul companiei româneşti producătoare de software Siveco.

„În prezent, până la găsirea unui nou CEO, ne ocupăm noi de conducerea companiei”, a spus Ştefan Gadola, cel care alături de Ioan Socea şi Peter Pal au fondat la începutul anilor 1990 businessul EnergoBit. Afacerea clujenilor s-a dezvoltat treptat, intrând în anul 2012 în vizorul fondului de investiţii Innova Capital, actualul acţionar majoritar al EnergoBit.

„Îmi exprim aprecierea că am avut ocazia să lucrez cu o societate atât de dinamică, am încredere în capacitatea de dezvoltare în continuare a firmei”, a declarat la rândul său Mihai Tudor.