Cel mai mare trader de energie merge spre afaceri de 700 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 03.12.2015

Estimarea de 650 de milioane de euro pentru finalul acestui an s-a dovedit a fi „pru­dentă“ pentru Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie din România.

După o creştere de peste 50% în primele şase luni ale anului, com­pania controlată de Au­gustin Oancea, un discret om de afaceri din Câm­pina, crede că va ajunge la 700 de milioane de euro.

În 2007, anul în care Timar Ind a intrat în piaţa de energie, compania avea un business de 15 milioane de euro. Tinmar Ind este a do­ua cea mai mare afacere con­trolată de un antre­pre­nor român, după reţeaua de bricolaj Dedeman, deţinută de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl.

WikiZF: Profilul companiei Tinmar Ind

Vedeţi AICI cine este Augustin Oancea

Potrivit datelor furnizate de companie, în primele şase luni ale anului cifra de afaceri a Tinmar Ind a ajuns la 1,56 de miliarde de lei, în creştere cu 51,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Datele de la Registrul Comerţului arată totuşi că profitul companiei s-a diminuat comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, de la circa 39,5 milioane de lei la 25,6 milioane de lei.

„Creşterea cifrei de afaceri a fost generată de creşterea cantităţilor tranzacţionate pe toate liniile de business, respectiv energie electrică, gaz şi produse petroliere“, spune George Voicu, director de furnizare în cadrul Tinmar.