Platforma online Airbnb devine al treilea cel mai valoros start-up din lume, după ce a fost evaluat la 25,5 mld. dolari

Autor: Oana Stupinean 08.12.2015

Airbnb, platforma online lansată în SUA prin care se pot închiria direct de la proprietar, oriunde în lume, camere, apartamente sau case a obţinut confirmarea finanţării de 1,5 miliarde de dolari din iulie, care evaluează compania la 25,5 mld. dolari, scrie Business Insider.

Finanţarea a fost condusă de fondul american de investiţii General Atlantic, urmând ca şi Hillhouse Capital să aibă o participare substanţială.

Evaluarea Airbnb îl face al treilea cel mai valoros start-up din lume, după Uber şi Xiaomi. Ultima evaluare Airbnb atingea 10 miliarde de dolari.

Această finanţare este egală cu cea mai mare finanţare de acest tip obţinută de o companie privată de tehnologie, cele 1,5 miliarde de dolari încasate de Facebook în 2011.

Platforma online, lansată în urmă cu şapte ani, îi permite oricărui utilizator să închirieze online o unitate de cazare, dar şi să comunice direct cu gazdele prin intermediul aplicaţiei mobile sau a versiunii web. Pe plan local, platforma este disponibilă din 2011, aceasta câştigând treptat popularitate. În primele nouă luni ale acestui an, peste 27.000 de persoane din întreaga lume s-au cazat în locaţii din România înscrise pe Airbnb, potrivit reprezentanţilor companiei americane.

Start-up-ul a avut rezervări în valoare de peste două miliarde de dolari, dublu faţă de anul trecut. Start-up-ul lansat  în 2008 şi este în plin process de extindere în Asia.