Arhiepiscopia Clujului a adunat 225.000 de lei în urma unei colecte pentru victimele din Colectiv

Autori: Szasz Jutka , Vasile Măgrădean 09.12.2015

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Arhiepiscopia Clujului, "într-o vreme în care multe familii creştine din ţara noastră trăiesc sub spectrul sărăciei şi al suferinţei, Biserica Ortodoxă în general şi Arhiepiscopia Clujului în special îşi îndreaptă atenţia spre categoria celor flămânzi, însetaţi, goi, străini sau bolnavi, căutându-i să-i ajute nu doar festiv, la marile sărbători, ci în fiecare zi".

"Cele 40 de proiecte sociale care se desfăşoară, zilnic, în Arhiepiscopie şi-au intensificat activitatea acordând adăpost, hrană, îmbrăcăminte şi educaţie copiilor şi tinerilor, alinând suferinţele celor bolnavi şi dând speranţă acolo unde nu mai era. La acestea se adaugă şi distribuirea sumei de 255.000 de lei, adunată ca rezultat al colectei organizate pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti. Banii vor fi trimişi direct familiilor celor care sunt răniţi şi au nevoie de îngrijiri medicale", se arată în comunicat.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului au arătat că s-au mai acordat ajutoare în valoare de 10.000 de lei mai multor asociaţii şi fundaţii de caritate clujene, dar şi bunuri în valoare de 7.700 de lei şi peste 400 de pachete comunităţii de romi de la Pata Rât.

În urma incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

În spitalele din Capitală mai sunt internate 24 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care trei sunt în stare critică, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel şi Germania.