Schollkopf, Ergo International: Vrem să ajungem în top zece asigurători din România în cinci ani

Autor: Anelis Baciu 10.12.2015

România a devenit o piaţă strategică pentru grupul german Ergo, parte a reasigurătorului Munich Re, care după achiziţia Credit Europe şi-a propus să intre în top zece companii locale de asigurare în următorii cinci ani, a declarat într-un interviu pentru ZF Thomas Schollkopf, preşedintele Consiliului de Administaţie al Ergo International.

„Credem în potenţialul pieţei de asigurări din România şi avem răb­dare ca acesta să se con­cre­tizeze. România a de­venit o piaţă stra­tegică pen­tru noi. Aici vedem opor­tu­nităţi de creş­te­re pe termen me­diu şi lung. În ţările ma­ture, în Ger­m­ania, Marea Britanie, nu mai creştem. De aceea interesul nostru se con­centrează acum pe ţările din Europa de Est şi pe cele din regiunea «selected Asia», pre­cum China şi India“, a ex­plicat Thomas Schollkopf.

El a fost prezent ieri la Bucureşti pen­tru semnarea tranzacţiei de preluare de către Ergo a diviziei de asigurări generale a turcilor de la Credit Europe, cu afaceri de 40 de milioane de lei (9,3 mil. euro) anul trecut.