Ce mai scump bilet de avion vândut de sărbători: 1.147 euro spre Mexic

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.12.2015

Românii călătoresc mai mult în vacanţa de iarnă din 2015, numărul biletelor de avion rezervate dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui studiu al agenţiei de turism online eSKY.ro.

Peste 35% dintre români vor reveni în ţară pentru a-şi petrece Sărbătorile. Pe de altă parte, 64,70% dintre români vor călători în afara ţării, în marile oraşe europene, în destinaţii exotice sau pe alte continente.

Printre cei care au ales să călătorească de Sărbători în afara ţării, cea mai populară destinaţie este Londra, oraşul care a condus clasamentul şi anul trecut. Pe locul doi se situeazăRoma, cu o urcare de trei poziţii faţă de anul precedent, urmat de Milano, pe locul trei. Top zece cele mai populare destinaţii este completat de Madrid (urcare de douălocuri faţă de 2014), Bruxelles (cu o scădere de trei locuri în preferinţele românilor), Paris (două poziţii mai jos), Bologna (nou în clasament), Dublin (acelaşi loc opt, ca şi anul trecut), Veneţia (nou în clasament) şi Dortmund (scădere de un loc).

Clasamentul pe ţări este condus de Italia (25,43%), cu oraşe precum Bologna, Veneţia, Napoli, Pisa, Catania, Bari, Florenţşi Verona. A doua ţară populară pentru călătoriile din această perioadă este Marea Britanie (22,31%), şi ale sale oraşe precum Liverpool, Manchester şi Glasgow, urmată de Germania şi Spania, la egalitate (9,46%), plus Franţa (5,11%) şi Belgia (4,45%), conform aceluiaşi studiu.

Peste 94% dintre românii care vor călători în afara ţării au ales destinaţii europene pentru vacanţa de iarnă din acest an. Cu toate acestea, românii au ales în proporţie de 3,58%şi destinaţiile exotice din Asia, precum Dubai (Emiratele Arabe Unite), Tel Aviv (Israel), Bangkok (Thailanda), Puerto Princesa (Filipine), Hong Kong (Hong Kong) şi Kochi (India). America de Nord şi America de Sud au fost alese de 0,81% dintre români, aceştia urmând să îşi petreacă vacanţa de iarnă în locuri precum San Jose (Costa Rica), Mexico City (Mexic), New York (Statele Unite ale Americii), Sao Paulo (Brazilia) şi Toronto (Canada). În plus, 0,66% dintre călători vor descoperi continentul african, Cape Town (Africa de Sud) şi Zanzibar (Tanzania) fiind cele mai populare alegeri.

Recordul pentru cele mai scumpe bilete de avion revin celor doi călători care îşi vor petrece vacanţele în Mexico City (Mexic), respectiv Phnom Penh (Cambodgia). Pentru prima călătorie s-a achitat suma de 1.147 euro, în timp ce pentru a doua, de 1.141 euro. La polul opus, cel mai ieftin bilet, în valoare de 44 euro, a fost rezervat de un călător ce se va relaxa în Bratislava (Slovacia) de Sărbători. Cel mai hotărât călător şi-a planificat vacanţa în Cape Town (Africa de Sud) cu 268 de zile înainte, în timp ce călătorul cel mai spontan a ales cu doar 20 de zile înainte o vacanţă în Tirana (Albania), potrivit eSKY.ro

În ceea ce priveşte oraşele alese pentru cazare, cele mai populare sunt Roma şi Sorrento (Italia), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Amsterdam (Olanda), Viena (Austria),Kristiansand (Norvegia) şi Belo Horizonte (Brazilia). Cel mai scump sejur hotelier a fost achiziţionat de un călător ce îşi va petrece vacanţîn Sorrento: 1.504 euro pentru 11 nopţi. Cel mai ieftin, pe de altă parte, a fost rezervat pentru Amsterdam, în valoare de 95 de euro, pentru două nopţi. Cel mai decis călător a ales cu 348 de zile înainte un sejur de şapte nopţîn Dubai, pentru care a achitat suma de 777 euro, în timp ce călătorul cel mai spontan a ales cu doar 26 de zile în avans un sejur de şase zile în Milano, pentru care a achitat suma de 397 euro.