Elveţienii de la Swiss Automotive Group preiau 51% din Autonet, cel mai mare furnizor de piese auto

Autor: Bogdan Alecu 14.12.2015

Autonet a închis tranzacţia cu elveşienii de la Swiss Automotive Group (SAG) prin care aceştia preiau 51% din acţiunile Autonet, iar acţionarii companiei rămân cu 49%. SAG şi Autonet vor continua să opereze separat pe pieţele proprii. Noul joint-venture acoperă şapte ţări  - România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elveţia, Austria şi Belgia. Cele două companii sunt parte acum a grupului ATR International AG, una dintre cele mai mari asociaţii de companii cu o cifră de afaceri estimată la 14 miliarde de euro pentru 2015.

„Aşteptăm să lucrăm în cadrul acestei alianţe comparabilă acum cu cei mai mari jucători de pe acest segment în Europa. Împreună cu SAG ne vom consolida poziţia de top pe piaţa din România şi o vom accelera pe cea din Ungaria, Slovenia şi Slovacia. Autonet şi SAG vor avea cumulat o cifră de afaceri de un miliard de euro în următorii ani”, a spus Mihály Lieb, acţionar al Autonet şi membru al consiliului de supraveghere al ATR International AG. Grupul Autonet are în total 1.500 de salariaţi, iar pentru 2015 se vizează o cifră de afaceri de 280 mil. euro.

Autonet Group Holding este unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb în Europa Centrală şi de Est care include Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia, Lubexpert Romania, Ungaria, Slovacia, Forsius, Network Systems, Garage Assist şi altele.