RADET converteşte centrala termică de la Casa Presei într-o unitate în congenerare

Autor: Carol Dan 14.12.2015

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a aprobat săptămâna trecută o investiţie de 8,2 mil. euro în trecerea în regim de cogenerare (producere simulată de electricitate şi căldură) a centralei pe care o are la Casa Presei în Bucureşti. Unitatea prodzuce în prezent doar energie termică. Investiţia va presupune şi modernizarea reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice aferentă acestei centrale.

„Prin aprobarea şi prin implementarea investiţiei vor fi reduse pierderile în reţeaua termică, lucru care va fi simţit în primul rând de consumatorii din zona de Nord a  Capitalei, care vor beneficia de servicii de calitate, în ceea ce priveşte furnizarea energiei termice”, a declarat într-un comunicat Valentin Viţalariu, directorul general al RADET.

Valoarea proiectării şi a investiţiei va fi cuprinsă în bugetul pe anul viitor al RADET, care va fi înaintat Primăriei Capitalei, pentru a fi aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

RADET prestează servicii de încălzire urbană de peste 50 de ani. Regia administrează circa 4.000 kilometri de conducte, o mare parte din această reţea având durata de viaţă expirată.